Бурштинцям дозволили встановлювати у квартирах індивідуальне опалення


На засіданні сесії Бурштинської міської ради 4 квітня, депутати прийняли рішення, яке дозволяє власникам квартир та нежитлових приміщень усіх багатоквартирних будинків м. Бурштин за власним бажанням відключити свою квартиру чи нежитлове приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води з подальшим влаштуванням системи індивідуального теплопостачання.

Згідно цього рішення, власники квартир та нежитлових приміщень мають право отримати дозвіл на облаштування газового конвектору без відключення квартири чи нежитлового приміщення від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання). Про це повідомила Бурштинська міська рада.

При цьому, депутати, приймаючи це рішення, доручили відповідним відділам міської ради разом із залученням профільних фахівців:

- провести гідравлічні розрахунки спроможності системи газопостачання/електропостачання багатоквартирних будинків;

- розрахувати вартість влаштування газових конвекторів/системи індивідуального опалення, а також вартість з влаштування модульних котелень;

- розробити алгоритм дій для отримання дозволу та влаштування газового конвектора/системи індивідуального опалення (перелік необхідних документів для подання, куди звертатися, інформацію про ліцензованих суб’єктів господарювання, які розробляють проекти на влаштування газових конвекторів/індивідуального опалення та ізоляції стояків, інформації орієнтовної вартості таких проектів та робіт з влаштування).

- опрацювати питання співфінансування заходів з влаштування газових конвекторів/системи індивідуального опалення.

Нагажаємо, після російської атаки на критичну інфраструктуру 22 березня, Бурштин був залишився без тепла та гарячої води.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!