У Чернівецькій області зареєстрували грип птиці, під загрозою - Франківщина


На території одного з населених пунктів Брусницької територіальної громади Чернівецької області зареєстрували спалах пташиного грипу в дикій фауні.

У зону захисту увійшло с. Завалля Снятинської територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської області, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

У зону спостереження увійшли: с. Драгасимів, с. Запруття, с. Горішне Залуччя, с. Княже, с. Хутір Будилів, с. Будилів, с. Прутівка, м. Снятин (Микулинці, Луги) Снятинської територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської області.

"В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника пташиного грипу відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 08.11.2011 за № 1277/20015. Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу птиці, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією",- йдеться у повідомленні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!