У Дагестані розпочалися мітинги проти мобілізації: повідомляється про стрілянину


Місцеві Телеграм-канали повідомляють про спалах протестів у Дагестані проти мобілізації, оголошеної днями російським президентом володимиром путіним.

Так, Телеграм-канал “Запитайте у Расула” повідомляє, що вдень, 25 вересня, жителі села Ендірей у Хасавюртовському районі Дагестану перекрили федеральну трасу Хасавюрт-Махачкала. Повідомляють, що жителі мітингують проти мобілізації, пише УНН.

Водночас, Телеграм-канал “Тут Дагестан” пише, що з села в рамках мобілізації призвали 110 осіб. Люди вийшли на акцію, “щоб захистити своїх синів, братів і чоловіків”.

На опублікованих кадрах з мітингу чути залпи. Найімовірніше, поліція пострілами в повітря спробувала розігнати протестувальників.

“Однією з причин протесту називають те, що призвали хлопців, які нещодавно приїхали з армії”, – йдеться в повідомленні.

Інформація про постраждалих або затриманих на цей час відсутня.

Акція протесту також пройшла в Якутії. Як пише телеканал “Дождь”, жінки вийшли протестувати проти мобілізації. Вони водили традиційний якутський хоровод осуохай на площі Орджонікідзе. Деякі кричали силовикам, які спостерігали за акцією, "Віддайте наших дідусів!".

Незабаром жінок почала затримувати поліція. Як передає видання Sakhaday, перший автобус із затриманими від'їхав від площі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!