У Франківську на базі обласної лікарні працюватиме центр досконалості


Міністерство охорони здоров'я уклало меморандуми з шістьма медзакладами щодо створення сучасної системи реабілітації.

Серед них - Центр фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради». Про це повідомили у МОЗ.

Центри досконалості – реабілітаційні відділення, які демонструють найкращі підходи до надання реабілітаційної допомоги: мультидисциплінарний підхід, пацієнтоцентричність та найсучасніші доказові методи реабілітації. Кожен такий центр — осередок передового досвіду та взірець для інших представників галузі. Наразі таких центрів в Україні вже шість.

"Шість медзакладів — з Києва, Івано-Франківська, Дніпра, Ужгорода, Вінниці, Тернополя — вже демонструють найкращі підходи до надання реабілітаційної допомоги. Пишаюся ними. Тепер наше завдання — масштабувати ці здобутки та продовжувати розвивати напрям реабілітаційної допомоги в сфері охорони здоров’я ❞, — каже міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

У центрах досконалості мультидисциплінарні реабілітаційні команди з усієї країни мають змогу підвищити власну кваліфікацію та перейняти передовий досвід колег. Навчання відбувається за принципом "команда навчає команду".

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!