У Франківську комунальний транспорт обладнали тривожними кнопками


Увесь комунальний транспорт, а це 129 автобусів та тролейбусів, який курсує вулицями Івано-Франківська, обладнали тривожними кнопками.

Також він відстежується поліцією за допомогою GPS-трекерів. Про це йдеться у повідомленні управління поліції охорони області.

"У разі непередбачуваної ситуації, яка виникла під час руху, або ж на зупинках автотранспорту, водій зможе скористатися тривожною кнопкою натиснувши на неї, щоб сповістити правоохоронні органи, - розповідає начальник УПО Івано-Франківської області полковник поліції Михайло Чорнописький. - Натомість, за допомого GPS-трекера відстежується місце знаходження даного автобуса і на місце події негайно спрямовується наряд поліції охорони. Скористатися тривожною кнопкою може не тільки водій, але й пасажири, які потребують допомоги".

Поліцейські також нагадують, що в Івано-Франківську уже встановлені стаціонарні кнопки «Термінового виклику поліції» у громадських місцях, де зазвичай збирається велика кількість людей. Мова йде про супермаркети, аптеки, лікувальні та навчальні заклади, банки та автозаправні станції. На розташування таких кнопок указують спеціальні таблички.

«Кнопка термінового виклику поліції» – це соціальний проєкт Департаменту поліції охорони, спрямований на профілактику правопорушень та гарантування безпеки громадянам на всій території України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!