У Франківську одразу двоє померлих стали донорами для п'ятьох людей


В Івано-Франківську родичі двох померлих людей дали згоду на посмертне донорство. Обоє померлих стали донорами для п'ятьох людей.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

"У КНП  "Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради" непересічна подія – родичі одразу двох пацієнтів, яким було  констатовано смерть головного мозку внаслідок важкої патології, дали зважену згоду на вилучення органів задля порятунку інших", - йдеться у повідомленні.

У ЦМКЛ розповіли, що на знак поваги і щоб подякувати донорам медики вишикувались у коридор пошани.

«З нами були присутні й близькі донорів. Це велике диво, що нам трапились люди, які мають усвідомлення ролі донорства у порятунку життя хворих. Родичі одного з померлих сказали фразу, яка мені дуже запамʼяталася:«Чи не було б це егоїзмом з нашої сторони, якби ми не погодились продовжити життя в тілах інших людей?», - каже завідувачка відділення невідкладної екстреної медичної допомоги Іванна Дидик.

Органи посмертних донорів - чотири нирки та печінку направили у медичні заклади Львова та Києва. У ЦМКЛ додали, що завдяки двом посмертним донорам шанс на життя і здоров’я отримали п’ять людей.

Також у повідомленні зазначається, що вже три випадки посмертного донорства трапились у ЦМКЛ. Перший – минулого року у травні. Тоді здійснили мультиорганний забір та успішну трансплантацію нирки пацієнту.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!