У Франківську встановлять меморіальну дошку, присвячену Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу


У четвер, 21 вересня, в Івано-Франківську відкриють пам‘ятну дошку Герою України Дмитрові "Да Вінчі" Коцюбайлу.

Відкриття заплановане на 10 годину. Про це повідомили на публічній facebook-сторінці міського голови Руслана Марцінківа.

Пам’ятний знак буде розташований на фасаді Івано-Франківського професійного будівельного ліцею на вул. Левинського, 24.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської области України. Освіту здобував у Бовшівській загальноосвітній школі та Івано-Франківському художньому ліцеї.

На війні Дмитро з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. Вісім років готувався сам та готував інших до "великої" війни.

"Спочатку наш підрозділ направили на запорізький напрямок, щоб не дати росіянам пройти до Запоріжжя і прорватися до Дніпра. Потім мене покликали у Київ, бо маю досвід роботи з артилерією. Коли російські війська почали рухатися на Бориспіль, ми нанесли якісне вогневе ураження, знищили понад 20 одиниць техніки та “Бук”, — розповідав Дмитро.

Далі були дніпровський та херсонський напрямки, а згодом Луганщина: "Ми були у Лисичанську, Білогорівці, Золотому. А зараз воюємо за мою рідну Донеччину, мій другий дім". Ось що "Да Вінчі" казав про незалежність: "Це можливість говорити українською, носити шеврон та захищати свою країну".

30 листопада 2021 Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта.

Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!