У Франківську засудили солдата за неявку на службу через хворобу


Івано-Франківський міський суд визнав винним в самовільному залишенні військової частини солдата Ігоря Г., який вчасно не з’явився за місцем служби.

Обвинувачений заявив, що мав довідку з поліклініки про хворобу, але її не прийняли через те, що вона була неналежної форми. Ігорю Г. призначили покарання – п’ять років тюрми, пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у листопаді 2023 року, уродженець селища біля Калуша Ігор Г. у червні 2022 року був призваний на військову службу. Старший солдат 19 квітня 2023 року ухилився від проходження військової служби й більше як місяць не з’являвся у військову частину. 25 травня Ігор Г. сам прийшов до слідчого відділу теруправління ДБР.

В судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав та розповів, що він проходив ВЛК і його відпустили на вихідні. Із 19 квітня до 25 травня перебував за межами військової частини через хворобу, він надав довідку з поліклініки, але її не прийняли, бо вона була «неналежної форми». Ігор Г. заявив, що хоче надалі служити у ЗСУ.

Справу розглянув суд, який дослідив усі матеріали справи та дані про обвинуваченого, який є раніше не судимим, за місцем служби характеризується негативно. Ігоря Г. визнали винним у самовільному залишенні військової частини та призначили покарання – п’ять років тюрми. На вирок ще може бути подана апеляція.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!