У Франківську завершився сезон благодійних концертів "На шапку". Зібрали понад 300 тисяч гривень


26 жовтня в Івано-Франківську завершився шостий сезон благодійних концертів "На шапку". Впродовж сезону вдалося зібрати 300 648 гривень.

Цього року проєкт мав амбітну мету — придбати для відділення дитячої онкогематології Обласної дитячої лікарні багатофункціональний стіл для операцій та маніпуляцій з рентгенчутливими пластинами, повідомляють на сторінці "На шапку".

"Таке обладнання вкрай необхідне у відділенні, адже онкодітки є дуже чутливими до всіх можливих інфекцій та вірусів. Повітря у самому відділенні очищується за допомогою високоякісного швейцарського фільтра, який придбали у минулому сезоні. Тож дуже ризиковано транспортувати їх у інші відділення для обстежень та маніпуляцій. На початку сезону вартість такого столу була 258 000 грн. Ми поставили за мету зібрати 300 000 грн, з урахуванням можливих ризиків, інфляції, вартості доставки тощо",- зазначили на сторінці проєкту.

За гроші з благодійних концертів вже придбали багатофункціональний стіл для операцій та маніпуляцій з рентгенчутливими пластинами. Сьогодні, 1 листопада, обладнання вже у відділенні. Стіл вдалось знайти за меншу вартість, а саме — 219 640 гривень. Доставка вартувала 3000 гривень, але її оплатив продавець, дізнавшись для кого цей стіл. Тому решта коштів залишаються на рахунку, до того часу, коли керівництво відділення прийме рішення щодо інших потреб.

"Сьогодні наші дівчата приїхали у відділення, щоб підписати документи і передати обладнання. Їх зустрів медичний колектив відділення разом з маленькими пацієнтами. Для нас приготували подарунок — плакат, зроблений власноруч дітьми. На серденьках і осінніх листочках діти написали слова вдячності за допомогу і побажання любові, перемоги, вдалих проєктів… Нашому розчуленню не було меж. Ну ок, ок — ревіли))) От і зараз пишемо і плачемо! Дорогі наші діти! Ми теж бажаємо вам Перемоги. Вашої особистої і дуже важливої перемоги над хворобою!",- додали організатори благодійних концертів.

Додамо, впродовж сезону з 4 травня до 26 жовтня у Франківську відбулося 24 концерти благодійні концерти. У них взяли участь 72 творчі одиниці — оркестри, камерні ансамблі, кавер-гурти, солісти, актори театру та повітряні гімнасти — загалом понад 300 учасників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!