У Херсоні активісти Євромайдану намагалися вручити губернатору собачу будку


14 грудня, в Херсоні активісти Євромайдану намагалися вручити голові обласної державної адміністрації Миколі Костяку собачу будку.

Як передає кореспондент УНІАН, на захід прийшли представники громадськості, підприємці, студент , пенсіонери, небайдужі громадяни, яких образили Костяка під час виступу 6 грудня в Херсоні на мітингу бюджетників.

Нагадаємо, що тоді, виступаючи зі сцени, голова обласної державної адміністрації сказав: «Ті , хто стоїть сьогодні (активісти Євромайдану - УНІАН), вони у своєму житті навіть собачої будки не побудували. І ніколи не побудують, оскільки не знають, що робити сьогодні, і що робити завтра... ».

Організаторами сьогоднішньої акції виступили низка громадських організацій та опозиційні політичні сили.

«Чому представники влади, які за своїм статусом і можливостями мали б консолідувати суспільство і максимально зосередити всі можливі ресурси для вирішення багатьох проблем в нашому регіоні, навпаки, вносять розлад у громадськість Херсонщини» , - наголошувалося під час акції.

«Чи можна вимірювати внесок у розвиток регіону кожної людини, кожного жителя області, громадського діяча, державного службовця, вчителя, медика, іншої працюючої або непрацюючої людини «собачими будками? Кожен робить свій внесок у відповідності зі своїми можливостями, переконаннями, прагненнями, посадовими обов'язками», - йшлося в поширеному на акції прес -релізі.

Всього на площі виявилися 4 собачих будки з дерева і картону. Вручити їх Костяку мітингувальникам не вдалося, оскільки будівля ОДА виявилася зачиненою.

На заході був присутній начальник управління інформаційної та внутрішньої політики Херсонської облдержадміністрації Олег Устиненко. По завершенню акції одну з будок для передачі її очільнику області вручили саме йому.

Всього в акції взяли участь до 100 осіб. Після мітингу відбувся традиційна піша хода центральними вулицями міста на підтримку столичного Євромайдану.