У Києві відкриють мурал із зображенням нацгвардійця із Франківщини


6 червня у Києві на Подолі відкриють мурал, присвячений Національній гвардії України. На ньому зображений "Запорізький месник" — стрілець-зенітник, Герой України Роман Гломба з Івано-Франківщини, який знищив шість російських літаків та крилату ракету.

Про це Суспільному розповів батько нацгвардійця Михайло Гломба.

Відкриття артоб'єкта відбудеться о 10:30 у Києві на вулиці Ярославській, 17. На стінопис нанесуть QR-код, через який збиратимуть гроші на дрони-камікадзе та дрони-розвідники для "Гвардії наступу".

Засновник благодійного фонду "For my Ukraine" Сергій Москалюк повідомив у Facebook, що ініціатор збору — фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

"Ідея ініційована командою Charity Hub, але втілити її вдалося саме тому, що навколо неї об'єдналися багато людей та компаній. Цей стінопис присвячений Національній гвардії України та прославляє українських героїв, які захищають нас на передовій та женуть російського окупанта з української землі геть", — написав Сергій Москалюк.

Що відомо про Героя України Романа Гломбу

Нацгвардієць Роман Гломба з Івано-Франківщини збив з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" шість російських літаків та ракету. Перші три російські літаки Су-25 стрілець-зенітник знищив 29 квітня, 23 травня та 29 травня 2022 під час бойових чергувань поблизу села Мала Токмачка.

У Києві відкриють мурал із зображенням нацгвардійця з Франківщини, який знищив 6 російських літаків та крилату ракету
Роман Гломба. Фото: Національна Гвардія України

"Мене стали так називати після того, як я знищив три літаки. В принципі, мені подобається, моїм товаришам — також. Але головне, що це має результати — менше ворожих літаків руйнуватимуть наші міста, а пілоти РФ знатимуть, що їхній виліт може бути останнім", — цитують бійця на Facebook-сторінці Нацгвардії України.

20 червня 2022 року Роману Гломбі присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". До того нацгвардійця нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

24 вересня 2022 року Президент України Володимир Зеленський вручив Роману Гломбі орден "Золота Зірка".

У Києві відкриють мурал із зображенням нацгвардійця з Франківщини, який знищив 6 російських літаків та крилату ракету



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!