У Кутській громаді зафіксували сказ у домашнього кота


У присілку Вишній Середній, що у селі Великий Рожин, у домашнього кота підтвердили сказ. Наразі вживаються заході із локалізації захворювання.

Про це повідомили на facebook-сторінці Кутської селищної ради.

"Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області встановлено сказ кота, який належав громадянину  с. Великий Рожин, присілок Вишній Середній Кутської сільської громади Косівського району Івано-Франківської області. Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 17.05.2024 р. № 000985 п.м./24). Спеціалісти Косівського відділу Коломийського  районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини та служби ветеринарної медицини району провели епізоотичне розслідування за даним випадком та встановили факт прямого контакту загиблої тварини з господарями (покуси, подряпини)", - зазначається у повідомленні.

Через це провели протиепізоотичну комісію, на якій затвердили план заходів із ліквідації сказу та наклали карантинні обмеження.

 

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!