“У нас менше людей, тому потрібно більше роботів” - боєць десятки Дмитро “Доля”


Дмитро із позивним "Доля" - інженер роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Тайстра" 10-ї ОГШБр “Едельвейс”.

На війну пішов добровольцем: спочатку у березні 2022-го року "штурмував" ТЦК, та його не взяли, а через пів року, у липні, таки добився служби у ЗСУ - став піхотинцем, пише Бліц-Інфо.

"Я розумів куди іду, що буде. Так - це важко і страшно. Але в піхоті не всі люди помирають, не кладуть роти пачками",- каже Дмитро. 

Військовослужбовець отримав важке поранення, та після 3 місяців лікування і тривалої реабілітації та статусу "обмежено придатний" знову повернувся на службу в роту ударних безпілотних авіаційних комплексів "Тайстра".

"У нас менше людей, тому потрібно більше роботів. На дронах завʼязана вся робота підрозділу. Це сильна зброя яка може приносити за маленькі гроші велику корист. Навіть трьома дронами можна зупинити штурм, якщо оператор знає, що робить. Дрон навіть семидюймовий доволі небезпечна штука. FPV - це дуже точна зброя, яка дає більше варіативності на полі бою",- каже військовий.

Дмитро розповідає, що після поранення йому пропонували перевестись в ТЦК, але він вирішив, що на полі бою принесе більше користі. Тому пройшов підготовку для роботи з дронами і повернувся в стрій.

"Якщо у тебе є велика кількість дронів, ти можеш знищувати всі ворожі засоби вогневого ураження: міномети, птури, СПГ. Так, їх важко знайти, ідентифікувати і попасти. Можливо не з першого разу, але з третього дрона точно все вдається",- пояснює військовий.

Більше дивіться у відео, яке запустив Фонд підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!