У Новорічну ніч захисники неба знищили рекордну кількість ворожих ударних БпЛА


У новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу «Shahed».

Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків: мис Чауда, Балаклава – Крим, Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.

"Усього зафіксовано пуски 90 ворожих безпілотників «Shahed-136/131». Також ворог завдав удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з ТОТ Херсонської і Запорізької областей",- кажуть у командуванні Повітряних сил.

У більшості регіонів України оголосили повітряну тривогу по маршруту слідування безпілотників. Також була загроза застосування аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» через зліт винищувачів МіГ-31К.

"Фактично у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України. У Новорічну ніч захисникам неба вдалось знищити рекордну кількість ворожих ударних БпЛА – 87 із 90 «Shahed-136/131»",- підсумували у Повітряних силах.

Водночас, як повідомили в ДСНС України, вранці 1 січня ворог завдав ударів безпілотниками по Львову та Дублянах.

"Внаслідок падіння уламків безпілотників відбулась руйнація та займання будівель. На місцях влучень працюють підрозділи ДСНС. Займання вже ліквідовано. За попередніми даними жертв та постраждалих немає",- кажуть в ДСНС.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

На зображенні може бути: 1 особа, вогонь та текст

На зображенні може бути: Замок Бран та текст

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!