У прикарпатському селі фермер-вегетаріанець вирощує спаржу у промислових масштабах (ВІДЕО)


Фермер Володимир Тимків вирощує близько двадцяти гектарів спаржі у селі Конюшки. Нині це найбільше за площею господарство на Прикарпатті. І єдине, де вирощують спаржу в промислових масштабах.

Починалося все вісім років тому із невеличкої ділянки, розповідає чоловік. Спаржу він спершу садив суто для власних потреб.

"Ми самі вегетаріанці, не вживаємо м'яса. І хотіли щось в раціоні різноманітне мати. Читав за спаржу. І побачив, що вона цікава. І вирішив собі посадити", - каже чоловік.

Тоді спаржа лише почала завойовувати вітчизняний ринок. А більшість українців сприймали її як екзотичний овоч. Володимира ж цей напрямок овочевого бізнесу одразу зацікавив.

"В інших країнах, де вона вже купу років, Франція чи Голландія, вони знають, що це має бути. Думаю, у нас через якийсь період таке саме буде", - каже чоловік.

За словами Володимира Тимків, вирощування спаржі - недешева справа. Для закладання одного гектара треба приблизно пів мільйона гривень. А перший урожай з плантації можна збирати тільки на третій рік. І роблять це винятково вручну. А ще сезон спаржі доволі короткий. Звідси й така висока ціна на продукт.

Фермер каже, що планує вдвічі збільшити площі під спаржу вже через рік. Й стати одним із лідерів з її вирощування не лише на Прикарпатті, а й на заході країни.

Детальніше у відео:

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!