У Рогатинській громаді встановлять меморіальні дошки на честь семи Героїв


У Рогатинській громаді встановлять меморіальні дошки на честь семи Героїв-земляків Про це стало відомо під час чергового засідання виконкому 26 вересня.

Розглянувши клопотання від колективів Заланівської гімназії імені Осипа Микитки, а також Рогатинського ліцею №1 та Верхньолипицького ліцею, виконавчий комітет міської ради підтримав встановлення на території громади меморіальних (анотаційних) дощок семи героям-землякам. Про це повідомляють на сторінці громади у мережі.

Одну із них буде розміщено на фасаді історичного корпусу №1 Заланівської гімназії у пам'ять про легендарну постать в історії держави - генерал-хорунжому УГА Осипа Микитку. А меморіальні дошки на ще двох освітніх закладах краю розповідатимуть молодому поколінню школярів про сучасних захисників України, які загинули, обороняючи нас від російської агресії.

Зокрема:

на фасаді старого корпусу Рогатинського ліцею №1 буде увіковічено імена загиблих воїнів-земляків, випускників закладу - Івана Югана, Богдана Лещишина, Юрія Іванціва та Віктора Головльова;

на фасаді Верхньолипицького ліцею вшанують захисників-випускників ліцею Андрія Батя та Андрія Виваля.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!