У росії засудили ще одного українського військового - 18 років в'язниці й колонії


Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону ухвалив "вирок" військовослужбовцю ЗСУ Антону Байдракову, згідно з яким його засудили до 18 років позбавлення волі.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Військового в Росії судили за чотирма статтями КК РФ - проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності, насильницьке захоплення влади, убивство і жорстоке поводження з цивільним населенням.

За даними Генпрокуратури Росії, Байдракову було призначено 18 років позбавлення волі - спочатку у в'язниці, а потім у колонії суворого режиму.

Російське слідство стверджує, що Байдраков нібито "пройшов навчання навичкам ведення бойових дій" з метою "насильницького захоплення влади і зміни конституційного ладу" в самопроголошеній "ДНР".

Обвинувачення стверджує, що у березні 2022 року, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, український військовослужбовець нібито убив мешканку Маріуполя, "перебуваючи у складі свого підрозділу".

У серпні минулого року російські державні ЗМІ повідомляли, що справу Байдракова розглядатиме "верховний суд ДНР", проте зрештою українського військового судили на території Росії.

Це не перший вирок, ухвалений українському військовому в ростовському суді. Напередодні, 12 грудня, той самий Південний окружний військовий суд засудив громадянку України Вікторію Ткаченко до п'яти років колонії-поселення. Вона служила в українській армії за контрактом. У червні тим же судом до 16 років колонії суворого режиму було засуджено українського військовослужбовця Дениса Муригу. Ще одного військового засудили до 19 років на початку листопада.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!