У Севастополі пацієнт викликав додому медсестру, прив'язав до неї фальшиву вибухівку та пограбував


Чоловік тримав 19-річну дівчину у заручниках більше доби.

У Севастополі чоловік викликав додому 19-річну медсестру, зв'язав її, прив'язав до неї муляж вибухівки, вкрав її майно й пограбував квартиру. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Севастополя.

Як стало відомо, 5 грудня медсестра піддалася на вмовляння одного з пацієнтів відділення й погодилася зробити його літній родичці ін'єкцію на дому. Коли дівчина зайшла у квартиру, колишній пацієнт надів їй на голову мішок, зв'язав руки скотчем, а ноги скакалкою. Погрожуючи ножем, він став вимагати в дівчини гроші і майно.

Більше доби чоловік утримував медсестру. Він забрав у неї мобільний телефон, золотий ланцюжок, витягнув гроші з гаманця та змусив сказати пін-код банківської картки, з якої згодом зняв 2 тис. грн.

Але цього зловмисникові виявилось замало, і він спорудив муляж вибухового пристрою й прив'язав його до дівчини.

Після цього грабіжник поїхав з жертвою до неї додому та забрав її ноутбук. Потім він відпустив налякану медсестру. Тільки на четвертий день після того, як грабіжник відпустив її, вона зважилася звернутися до міліції.

Як виявилося, дівчині було завдано шкоди на загальну суму понад 9 тис. грн. У той же день міліція затримала злочинця.

В квартирі зловмисника було проведено обшук, й вилучено майно пограбованої медсестри. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 ККУ. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

ТСН