У Словаччині стався землетрус магнітудою 5,2 бала - його відчули на заході України (ВІДЕО)


Ввечері 9 жовтня у Словаччині поблизу міста Кошиці стався землетрус магнітудою 5,2 бала.

Про це повідомив Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр.

Землетрус відчули зокрема в Ужгороді, у Малому Березному та навіть в Мукачеві, повідомляє закарпатське видання mukachevo.net.

А за даними Закарпатської ОВА, поштовхи були відчутні майже по всій території регіону.

"На Закарпатті стався землетрус – попередньо до 4,5 балів. Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону. Співробітники ДСНС здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів. За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат. Триває моніторинг ситуації", - написав голова місцевої ОВА Віктор Микита.

Окрім того, про поштовхи повідомляли й мешканці Львівщини. Так, мер Львова Андрій Садовий написав, що львівʼяни повідомляли про незначні поштовхи близько 21:35 схожі на землетрус.

"Поштовхи, які було чутно у Львові - це наслідки Землетрусу в Словаччині", - додав він.

У Головному центрі спеціального контролю повідомили, що землетрус стався о 21:23 на території Словаччини, на глибині 10 км. За класифікацією землетрусів відноситься до сильно помірних.

"Даний землетрус відчутний на території України. Землетрус відчувається всередині будівлі багатьма людьми, під відкритим небом - небагатьма. Люди просинаються, але ніхто не лякається. Коливання подібні зі струсом, утвореним тяжко навантаженим автомобілем. Тремтіння вікон, дверей, посуду. Скрипіння підлоги і стін. Починається дрижання меблів. Предмети, які висять, легко розхитуються; рідина у відкритих ринках злегка коливається. У автомобілях, які стоять на місці, поштовх помітний", - зауважили там.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!