У суботу Прикарпаття накриє шквал - мешканців області закликають до обережності


У суботу, 28 жовтня, в Івано-Франківській області очікуються дуже сильні пориви вітру. Через це в регіоні оголосили штормове попередження.

Про це йдеться у повідомленні обласного центру з гідрометеорології.

"Протягом доби 28 жовтня по місту Івано-Франківську та області очікується посилення західного вітру 25-30 м/с. (2 рівень небезпечності, помаранчевий)", - попереджають синоптики.

II рівень небезпечності означає, що погодні умови небезпечні – несуть реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

В ГУ ДСНС області вже повідомили, що впродовж ночі рятувальники 12 разів виїжджали на прибирання повалених внаслідок сильних поривів вітру дерев.

Також там нагадали правила, яких слід дотримуватися під час сильного вітру: усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; на вулиці триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!