У Твіттері викладають детальну хронологію катастрофи Боїнга-777


Дослідники з Bellingcat створили спеціальний акаунт у Твіттері, де в режимі реального часу весь день публікуватиметься уся інформація, що почала з'являтися в Мережі з 17 липня 2014 року - дня катастрофи Боїнга-777 в небі над Донбасом.

Про це пише "Новое время".

"Ми опублікуємо інформацію, починаючи з моменту, де люди обговорюють, що бачать Бук, що рухається через місто. Усі ці повідомлення постили того дня, коли був збитий Боїнг, але люди, які робили ці пости, ще не розуміли контексту того, що відбувається", - розповів виданню один із дослідників Еліот Хіггінс.

Повідомлення в акаунті публікуються англійською мовою.

За словами Хіггінса, за допомогою цієї Твіттер-трансляції буде відтворена хронологія подій трагічного дня з використанням інформації з відкритих джерел.

Нагадаємо, катастрофа Боїнга-777 авіакомпаній Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року на сході Донецької області в районі села Грабове недалеко від міста Торез, біля кордону з Луганською областю. На борту знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, усі вони загинули.