У вихідні на Прикарпатті очікується хвиля пилу із Сахари та сильні вітри


6 та 7 квітня на території Івано-Франківської області очікується чергова хвиля пилу із півдня Сахари. Також в регіоні слід очікувати на сильні вітри.

Про це повідомляють в Івано-Франківському обласному центрі з гідрометеорології.

"Інформація про очікуване переміщення пилу в повітрі над територією України та, зокрема, Прикарпаття. Очікується, що 6-7 квітня на територію України пошириться ще одна хвиля тепла та пилу з півдня Сахари, яка рухатиметься через Францію та Польщу, а  потім дістанеться до північно-західних регіонів України", - зазначається у повідомленні.

Також, за даними метеорологів, у вихідні зросте й температура повітря через вплив теплого сектору циклону. Окрім того, очікуються сильні вітри.

"6-7 квітня Івано-Франківська область буде знаходитись під впливом теплого сектору циклону над Великою Британією, в зв'язку з чим відбудеться підвищення температурних показників по області до 20-25⁰ тепла, на високогір’ї до 15-20⁰ тепла. Очікується, що такі температури повітря протримаються до 10 квітня", - додають у центрі. - Разом із теплом та пустельним пилом по області очікуються також потужні вітри. Тому в ці дні варто бути обережнішими на дорогах, обмежити перебування на вулиці та бажано зачиняти вікна вдома".

 

Нагадаємо, що 31 березня в Україну повітряні маси принесли пил із Сахари. Пилом накрило зокрема й Прикарпаття

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!