У ВР пропонують не фінансувати партії, а передати 840 млн на ЗСУ


В Парламенті зареєстрували законопроєкт, щоб забрати фінансування в партій і передати на ЗСУ.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин.

"У нас є сотні мільйонів гривень для зміцнення нашої обороноздатності. Достатньо просто перестати фінансувати політичні партії під час воєнного стану. На 2024-й рік у бюджеті закладено 840 мільйонів гривень на фінансування парламентських партій «Слуга народу», «Батьківщина», «ЄС» та «Голос». Слава Богу, забороненій опежезе нічого хорошого не передбачено. Не розумію, для чого такі суми потрібні політичним партіям під час війни",- переконаний нардеп.

Юрчишин каже, що у 2017-у був ініціатором того, аби держава прозоро надавала гроші парламентським силам, звільняючи їх від впливу олігархів. Однак зараз немає ніякої партійної діяльності під час війни, то ж це точно не на часі.

"Усі можливі ресурси потрібно спрямувати на фронт. Буде Україна вільною від рашистів — буде можливість партійної діяльності. А поки що будь-яка політична агітація та партійні витрати — це марнотратство. Тому, разом із колегами ми зареєстрували законопроєкт #11189. Згідно з ним, усі кошти на фінансування партій будуть направлені на ЗСУ",- пояснює депутат.

Можливо, це зображення (текст «2022 РОЗПОДИЛ ДЕРЖФНАНСУВАННЯ СЕРЕД политичних ΠΑРТΙЙ загальний бюджет 840,6 млн ਟੇ базове финансування 741,7 млн a надбавка вίдПОв.днистЬ гендерний KBOTİ 98,9Млн 9 млн a 98,9 EC Слуга народу 490,4 МлН ફે Батьк.вщина 93 млн સે ЕС 141,5 млн 2 ОПЗЖ* Голос 115,7 МлΗ ਵે 988,9 млн 148,3 МлН 2 сума за формулою, визначеною в законодавствй статутной! Poanaai poapaxypeaMi Bitapepw../// aprE полетичих парги 2024 pic chesno.org overent 798 ЧЕСНО»)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!