У Ямниці нетверезий водій намагався відкупитись від поліцейських


У селі Ямниця поліцейські зупинили керманича за порушення комендантської години. Як виявилось, водій був нетверезий та намагався відкупитися від працівників поліції. Відносно порушника інспектори склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення та розпочали кримінальне провадження.

Під час чергування наряд сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «Chrysler», яким керував житель Єзупільської ТГ. У ході перевірки документів, інспектори запідозрили, що водій перебуває за кермом в стані сп'яніння, інформує пресслужба обласної поліції.

За непритягнення його до адмінвідповідальності, 37-річний прикарпатець залишив у службовому авто хабар – 100 доларів США.

Факт надання хабаря належним чином задокументували слідчо-оперативна група та співробітники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Гроші вилучили.

Транспортний засіб поміщено на арешт майданчик.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди відкрите кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі. Крім цього, на водія, який відмовився від проходження освідування, поліцейські склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!