У зоні АТО зафіксовано 25 обстрілів з боку бойовиків


Безпілотники бойовиків ведуть спостереження над Донецьком

У зоні АТО зафіксовано 25 обстрілів з боку бойовиків. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив спікер прес-центру штабу антитерористичної операції (АТО) Антон Миронович.

"Всього на цей час вже зафіксовано, починаючи з 18:00 вчорашнього вечора, близько 25 обстрілів з боку НЗФ. Оперативно, вся інформація про збройні провокації з боку бойовиків передається у відповідні органи в загальному центрі контролю і координації за припиненням вогню, а також СММ ОБСЄ, по можливості вони фіксують все, що трапляється в рамках застосування зброї бойовиками, але є інформація, що на певних напрямках бойовики не допускають ПММ для роботи на тимчасово окупованих територіях. Напевно, у них немає можливості зафіксувати всі порушення гібридних, проросійських бандформувань", - заявив Миронович.

Він зазначив, що був незначний бій поблизу Світлодарська.

"За уточненою інформацією, яку ми маємо в даний час, був незначний бій, це була маленька група бойовиків недалеко від населеного пункту Луганського, поблизу Світлодарська, там важких боїв не сталося, був короткочасний бойовий контакт. Наші військовослужбовців змушені були застосувати вогнепальну, штатну зброю і вони зробили це ефективно, що змусило ворога відступити", - заявив спікер.

Також, за його словами, безпілотні літальні апарати (БПЛА) ведуть спостереження над окупованими територіями, зокрема, над Донецьком.

"За результатами нашого спостереження, протягом останніх декількох днів вони (БПЛА, - ред.), в основному, ведуть повітряну розвідку в повітряному просторі над тимчасово окупованими ними територіями, зокрема, над Донецьком. Вони ведуть не тільки повітряну розвідку наших передових позицій, а також спостерігають за тим, що відбувається на території, підконтрольній бойовикам. Можливості збити цей літальний апарат або якимось чином його пошкодити, в принципі – немає", - зазначив Миронович.

Раніше повідомлялося, що вчора до півночі з використанням 82-мм мінометів бойовики влаштовували збройні провокації в Красногорівці і двічі в Новгородському.

Нагадаємо, МЗС РФ повідомило, що контактна група в Мінську домовилася про перемир'я на Донбасі на час свят.