Україна перейде на зимовий час: коли, о котрій годині та в який бік крутити стрілки


Наприкінці жовтня українці щорічно переходять на зимовий час. Вже зовсім скоро ми мали б востаннє перевести годинники, однак, ймовірно, переведення часу таки не скасовують.

16 липня депутати Верховної Ради України проголосували за законопроєкт № 4201, що передбачає скасування переходу з зимового на літній час. Однак Зеленський не планує підписувати цей законопроєкт, пише 24 канал.

Коли Україна перейде на зимовий час

У ніч з 26 на 27 жовтня, українці переведуть годинник о 4:00 за київським часом на годину назад. Через це доба 27 числа буде довшою, тому громадяни зможуть поспати на годину більше.

Нагадаємо, що смартфони, комп'ютери та планшети перейдуть на новий час автоматично. Однак механічні годинники варто налаштувати самостійно.

Коли треба переводити годинники восени
Коли треба переводити годинники восени / Фото Freepik

Коли почали переводити годинники в Україні

Багаторічна традиція бере свій початок ще за часів Радянського Союзу. Щорічне переведення годинників впровадили у 1981 році. Головна мета – заощадити енергію та збільшити світловий день.

В Україні переводять стрілки годинника двічі на рік, а саме – восени та навесні. Літня зміна часу відбувається в останню неділю березня о 3 ночі, а зимова – в останню неділю жовтня о 4 ранку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!