Українська ППО відбила наймасштабнішу в світі ракетну атаку з застосуванням гіперзвукової зброї


Вночі та зранку 2 січня російська армія завдала масованого ракетного удару по Україні за допомогою 99 ракет різних типів.

Росіяни атакували ракетами Х-101 із стратегічних бомбардувальників Ту-95, а також аеробалістичними рекетами "Кинджал" з винищувачів Міг-31К. Українські сили ППО знищили 72 повітряні цілі. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ, пише Суспільне

Зокрема засобами ППО було знищено: 

- 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал";

- 59 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

- 3 крилаті ракети "Калібр".

Також Повітряні Сили знищили 35 із 35 ударних дронів типу Shahed-136/131.

Уточнюється, що у ніч на 2 січня 2024 року росіяни повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому – 29 грудня 2023 року. Було атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Основний напрямок удару – столиця України. Президент Зеленський повідомив, що у Києві, області та Харкові через російські удари загалом загинуло четверо людей, 92 людей отримали поранення.

“Подякуйте знайомим ППОшникам — сьогодні вони успішно відбили наймасштабнішу в світі комбіновану ракетну атаку з застосуванням гіперзвукової зброї. Жодна країна світу ніколи не воювала з подібною зброєю. Жодна країна світу не відбила такі атаки. ППО — топ, — висловився голова фонду “Повернись живим” Тарас Чмут.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!