Українські воїни прорвали першу лінію російської оборони під Запоріжжям


ЗСУ прорвали першу лінію оборони окупантів поблизу Запоріжжя.

Про це повідомив командувач угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський у інтерв’ю The Guardian, пише ШоТам.

Тарнавський підрахував, що Росія присвятила 60% свого часу та ресурсів будівництву першої лінії оборони й лише по 20% другої та третьої лінії оборони, оскільки росіяни не очікували, що українські сили зможуть прорватися.

«Зараз ми перебуваємо між першою і другою лініями оборони. У центрі наступу ми завершуємо знищення підрозділів противника, які прикривають відхід російських військ за другий рубіж оборони», – сказав командувач. 

За його словами, росіяни готувалися до оборони понад рік та зробили все, щоб територія була добре підготовлена. Російські війська закріпилися в бетонних бліндажах за протитанковими пастками й мінним полем.

Територія була настільки відкрита, що будь-які транспортні засоби, які наближалися до цього району, піддавалися потужному обстрілу з фіксованих укріплених позицій. Тому українська піхота здійснювала розмінування лише вночі, на це пішло «кілька тижнів».

Також Тарнавський прокоментував критику повільного контрнаступу: він вважає за краще оцінювати роботу після її завершення. Через розмінування на контрнаступ витратили більше часу, ніж очікували. Просування також ускладнювала евакуація поранених.

Нагадаємо, українські військові підняли прапор України поблизу Антонівського моста на лівобережній Херсонщині.

Крім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр підтвердила звільнення Роботиного на південному фронті Запорізької області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!