Український офіцер постраждав у Севастополі, охороняючи склади зі зброєю


Під час спроби захоплення озброєними особами складу зі зброєю на території Севастопольської бригади тактичної авіації Збройних сил України постраждав офіцер ЗСУ.

Як повідомляє Міністерство оборони, це сталося 2 березня, пише Українська правда.

"2 березня, після проведення переговорів з невідомими особами у формі одягу ЗС Росії, які вже кілька днів блокують Севастопольську бригаду тактичної авіації, командир української авіаційної частини, після попередження про можливе захоплення, прийняв рішення залишитися на варті разом із заступником начальника штабу бригади", - повідомляє відомство.

"Озброївшись автоматами, офіцери змінили чергову зміну варти з числа військовослужбовців військової служби за контрактом, які охороняли склад зі зброєю та боєприпасами", - зазначає Міноборони.

Близько 19.15 у неділю українські офіцери помітили пересування невідомих у напрямку складів. Для попередження нападу на військовий об’єкт командир бригади та заступник начальника штабу "попередили нападників голосом і зробили попереджувальні постріли угору, водночас поруч з ними розірвалися дві світло-шумові гранати".

"У результаті заступник начальника штабу бригади отримав контузію і втратив свідомість. Офіцера було негайно доставлено до медичного пункту, на даний час його стан медики характеризують як задовільний", - повідомляє Міноборони.

Після інциденту командир Севастопольської авіабригади провів особисту бесіду з невідомими особами у формі одягу ЗС Росії, які блокують військову частину.

"Ці люди після прибуття до нашої частини оголосили про свої наміри захищати її від можливих протиправних дій. Для цього вони повністю заблокували територію бригади. У той же час, незаконні дії по відношенню до підлеглого мені особового складу відбуваються регулярно", - зазначив український офіцер.

Станом 3 березня склад із озброєнням авіабригади опечатаний печаткою військової частини та перебуває під контролем українських і російських військовослужбовців.

Зранку на території бригади відбувся ритуал підняття Державного прапора України.

Під час загального шикування особовий склад підтвердив вірність Присязі та готовність виконувати поставлені завдання.