Укрнафта знову не змогла купити дозвіл на родовище газу на Прикарпатті


ПАТ «Укрнафта» вдруге стало єдиним учасником, хто прийшов на аукціон із продажу спеціального дозволу на вуглеводневу площу Кітван в Івано-Франківській області.

Аукціон мав відбутися 11.10.2024. Оголошені торги були повторними, зі зниженою на 25% стартовою ціною. Але аукціон не відбувся, оскільки за правилами продажу спецдозволів, на торгах має бути щонайменше 2 учасники. Під час першої спроби продати дозвіл на Кітван 24.09.2024 Укрнафта також опинилася на самоті, пише профільне видання Nadra.info.

Тепер лот виставлять на другий повторний аукціон, ще на 25% дешевше.

Видання зауважує, перш ніж виставити площу Кітван на аукціон у 2024 р., Держгеонадра шість разів марно намагалися продати право користування цією ділянкою у 2021 і 2022 роках. Охочих купити спецдозвіл не знайшлося навіть за 192,5 тис. грн.

Довідково: В адміністративному плані площа Кітван розташована на території Івано-Франківського та Калуського районів Івано-Франківської області, за 3,4 км на південний захід від с. Росільна. Вид корисної копалини: нафта, газ природний (бутани, етан, пропан), конденсат, газ, розчинений у нафті. Ми це взяли з Бліц-Інфо.

Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ), 20 років.

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!