В горах на Прикарпатті травмувалися двоє людей. Допомогли рятувальники


Гірські рятувальники двічі допомагали травмованим людям.

Протягом минулої доби рятувальники двічі надавали допомогу травмованим громадянам, а саме підлітку 2008 р.н., який травмувався рухаючись по зеленому маршруті на горі Говерла, а також чоловіку 2003 р.н., що травмував нижню кінцівку під час збору ягід в лісовому масиві. 

20 липня о 15:30 до рятувальників гірського пошуково-рятувального відділення смт Ворохта поступило повідомлення про те, що на горі Говерла хлопець 2008 р.н., травмував нижню кінцівку та потребує допомоги рятувальників. Підліток вирушив у гори з батьками, у складі групи туристів близько 50-ти людей, проте в момент травмування батьків біля хлопця не було. Для проведення аварійно-рятувальних робіт було направлено рятувальників пошуково-рятувального відділення смт Ворохта та поста Заросляк, які по прибуттю до постраждалого туриста, жителя міста Чернігів надали хлопцю домедичну допомогу та транспортували до НСБ “Заросляк”. 

Повідомлення про чоловіка, що травмувався в лісі, поступило до Служби порятунку о 20:50. Чоловік повідомив, що його син 2003 р.н. травмував ногу під час збирання ягід в лісовому масиві Калуського району. 

Рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення села Осмолода по прибуттю до постраждалого, надали домедичну допомогу та передали родичам, які на особистому транспорті здійснили його перевезення до місця постійного проживання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!