В Івано-Франківську блокували УМВС


Вчора ввечері громадські активісти блокували УМВС в Івано-Франківській області.

Сотня представників громади мали намір перешкодити бажанню новопризначеного керівника управління «запхати їх за плінтус». Підігнали й БТР-таксі під двері споруди, щоб допомогти посадовцям виїхати з області.

Конкурсна комісія міністерства внутрішніх справ вкотре не прислухалася до думки громадськості, призначивши керівником УМВС в області Сергія Піддубного. До цього його кандидатуру не погодила координаційна рада, зі свого боку висунувши двох інших кандидатів. Тож, своїми діями представники громадськості черговий раз довели, що не залишать без уваги призначення посадовців, яке, за їхніми словами, відбувається на корумпованих засадах.

«Вчора пригнали БТР і поставили наше імпровізоване, броньоване таксі, щоб відправити новопризначеного керівника УМВС, - зазначає громадський активіст Михайло Бойчук («Хімік»). – Ігоря Сав’юка, якого міністерство внутрішніх справ рекомендує на посаду заступника начальника управління, також можемо доставити куди треба. В Хотимир, приміром, косити коноплю. Він був звільнений з внутрішніх органів, адже мав відношення до таких справ. Офіційна версія відрізнялася від озвученої. Як він нині потрапив на посаду – це вже питання. На думку спадає, що все ж й надалі діє система проплати посад».

За словами активіста, новоспечений начальник управління обіцяв «за два тижні запхати їх за плінтус». Тож, нинішні дії активістів можна трактувати й небажанням там опинитися.

БТР під дверима УМВС вже нікого й не дивує. Жителі міста проходять повз зі словами «Слава Україні», фотографуються на фоні машини. І посміхаються, побачивши великий напис «Таксі на Дубно». Представники громадських об’єднань, котрі цілодобово чергують коло управління, пояснюють прохожим, що таким «комфортним» транспортним засобом пропонують відправити новопризначеного керівника УМВС в Івано-Франківській області Сергія Піддубного на рівненщину, в Дубно, де він перебував на аналогічній посаді з 2005 по 2007 рік.

Ситуацію з БТР-ом під дверима управління в самому УМВС коментувати відмовилися. А також позицію працівників щодо призначень з Києва. Зокрема, керівник підрозділу зв’язків з громадськістю Костянтин Кулак, наголосив на необхідності писати офіційне звернення в управління зі згаданими запитаннями. Адже, за словами чиновника, цілий світ працює за такою схемою. Після того в управлінні візьмуться коментувати ситуацію, котра нині склалася під їхніми стінами.

День