В Івано-Франківську хлопець «позичав» дорогі телефони і здавав у ломбард


На вулицях обласного центру раніше судимий 24-річний франківчанин, займався шахрайствами дорогих мобільних телефонів, які успішно здавав у ломбард.

Нещодавно на одній із вулиць Івано-Франківська до 16-річного юнака підійшов молодик та ввічливо попросив терміново здійснити дзвінок з мобільного телефону, мовляв на власному немає коштів. Допомогти перехожому хлопчина погодився. Однак, коли в чоловіка у руках опинився чужий мобільник він швиденько підбіг до таксі, яке стояло неподалік, сів у автомобіль та поїхав, а потерпілий звернувся за допомогою до міліції.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники кримінальної міліції у справах дітей Івано-Франківського міськвідділу міліції розшукали шахрая. Ним виявився 24-річний житель обласного центру, який, до речі, раніше судимий за вчинення грабежу мобільного телефону. Як з'ясували оперативники, зловмисник чужий телефон вже встиг здати до одного із ломбардів міста, а отримані кошти витратив на розгульне дозвілля.

Наразі відомості про цю подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, також відкрито кримінальне провадження за вчинення шахрайських дій.

Також у правоохоронців достатньо доказів вважати, що цей любитель дорогих мобільних телефонів причетний до ще кількох аналогічних злочинів. Тож тепер міліціонери розшукують осіб, які стали жертвами цього мобільного шахрая.