В Івано-Франківську під час робіт на трубопроводі загинув працівник


В Івано-Франківську у траншеї трубопроводу засипало робітника. На місце події одразу прибули рятувальники. За лічені хвилини вони вивільнили потерпілого з двометрової земляної ями і передали медикам. Утім врятувати життя 46-річному чоловікові не вдалося.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21.00).

«Пацієнт був доставлений бригадою швидкої допомоги. Йому в повному обсязі надавалась невідкладна допомога. Але отримані травмами є  несумісні з життям, тому пацієнт загинув», – резюмує лікар Уляна Диндин.

Ремонтні роботи на перехресті івано-франківських вулиць Симоненка та Миколайчука проводяться близько місяця. Місцеві кажуть: ті, хто тут працювали, були без жодних засобів захисту. 

Однак від ремонтних робіт відхрещуються і в міськраді, і в Івано-франківському водоканалі.

До слова, загиблий працював у місцевій приватній ремонтно-будівельній фірмі. Цікаво і те, що у Держгірпромнагляді про це підприємство дізналися лише після трагедії. Мовляв, перш ніж братися за таку роботу, тамтешнє керівництво мало звернутися до управління по відповідні документи. Утім закон, кажуть у відомстві, бізнесмени проігнорували.

Відтак, по даній справі у прокуратурі уже відкрили кримінальне провадження за фактом порушення вимог трудового законодавства. 

«Власник підприємства від будь-яких пояснень відмовився. Тому зараз встановлюється місце знаходження підприємства, його правові та дозвільні документи. А також, хто є замовником робіт в цілому», – розповідає заступник івано-франківського прокурора Іван Пупенко. 

Якщо вину підприємців доведуть, їм загрожує 7 років ув’язнення. Тим часом у Держгірпромнагляді констатують: в області значно побільшало випадків, коли на підприємствах гинуть люди, пише Zik.