Псевдопосадовців «ЛНР» судитимуть в Івано-Франківську


Івано-Франківська обласна прокуратура в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох громадяни України, які добровільно зайняли посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителі Луганщини прийняли пропозиції окупаційної адміністрації РФ та представників так званої «ЛНР» щодо зайняття посад у незаконних органах влади, створених на окупованих територіях. Вони обійняли посади заступника голови так званої «адміністрації Біловодського району» та начальника відділу культури так званої «адміністрації Новопсковського району». На посадах обвинувачені співпрацюють із окупаційною владою та підтримують її. Про це повідомила Івано-Франківська обласна прокуратура.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Івано-Франківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!