В результаті терактів в Парижі загинуло 128 осіб


Станом на ранок 14 листопада налічується більше 250 поранених, з яких 99 отримали серйозні травми, повідомив президент Франції Франсуа Олланд.

Президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що в результаті серії терактів в Парижі ввечері 13 листопада загинуло 128 чоловік. Ще 250 отримали поранення, повідомив глава держави, виступаючи в Єлисейському палаці, передає французьке видання Le Figaro.
Олланд, посилаючись на слова прокурора Франсуа Моліна, повідомив про 35 загиблих в результаті стрілянини на вулицях. Чотири людини, за його словами, загинули в секторі стадіону "Стад де Франс", у тому числі "без сумніву, три терористи". Крім того, десятки загиблих виявлені в клубі Bataclan.
Станом на ранок 14 листопада налічується більше 250 поранених, з яких 99 отримали серйозні травми.
У французькій столиці ввечері 13 листопада сталася серія терактів зі стріляниною на вулицях і в ресторанах. Також пролунало кілька вибухів біля стадіону "Стад де Франс", де проходив футбольний матч між збірними Франції та Німеччини, а в концертному залі Bataclan, де виступала рок-група Eagles of Death Metal, бойовики захопили заручників.
Кількість загиблих оцінювалося в більш ніж сто чоловік, за деякими даними - більше 150 осіб. У ході спецоперації французькі силовики нейтралізували вісьмох нападників.
У зв'язку з серією атак французькі власті ввели в країні надзвичайний стан і закрили кордони.