В Україні близько 30 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин


Майже 30 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин і незаконно позбавленими особистої свободи через збройну агресію РФ проти України.

Про це сказав під час зустрічі з представниками Московського Механізму ОБСЄ сказав представник уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки і оборони Олександр Кононенко, повідомляє у Фейсбуці пресслужба Офісу омбудсмена.

Олександр Кононенко детально розповів про категорії цивільних, яких утримує Росія, зокрема зупинився на вікових категоріях, а також наголосив, що серед незаконно затриманих є хворі та вразливі групи населення, а також три співробітники ОБСЄ.

«З усіх цивільних громадян, яких незаконно затримала й засудила РФ, верифіковано близько 1 600 осіб. Наразі майже 30 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин та незаконно позбавленими особистої свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України відповідно до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. У цифру включені три категорії: діти, цивільні та військовополонені. Проте реєстр перебуває в стані наповнення та перевірки даних. Тому цифра може бути значно більшою», — зазначив Олександр Кононенко.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!