В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин


3 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів.

Мета запуску Реєстру — створити комплекс заходів для безпеки та добробуту тварин і їх власників, а також адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів у сфері поводження з тваринами.

Згідно з постановою реєстрація тварин власниками є добровільною та безкоштовною.

Під час брифінгу представники Уряду розказали про переваги запуску проєкту для власників домашніх тварин та, як в майбутньому працюватиме Реєстр.

Денис Башлик, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Ольга Шевченко, заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головний державний ветеринарний інспектор України, Головний державний інспектор України

Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України.

Нагадаємо, з 2015 року в Україні діє закон, який передбачає обов’язкову реєстрацію й ідентифікацію обмеженого переліку сільськогосподарських тварин, серед яких – велика рогата худоба, коні, свині, вівці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!