У Яремче створять перший в Україні реабілітаційний центр для дітей, які постраждали від війни


Відкриття реабілітаційного центру в Карпатах для дітей, які постраждали від російської агресії обговорили під час спільної зустрічі з меценатами з Великої Британії з керівництвом Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

Як розповів головний лікар ОДКЛ Тарас Мельник, наразі заклад є однією з найрейтинговіших дитлікарень України, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"За шість місяців цього року ми пролікували 8 050 пацієнтів. Також у нас лікувалися 1 700 дітей ВПО, що є найбільше в Україні. Лікарня забезпечує пацієнтів всіма медикаментами, харчуванням, засобами гігієни та одягом і це було б неможливо без міжнародної допомоги. Ми залучили 100 мільйонів гривень позабюджетних коштів. Цього року обласна рада передала нам санаторій "Сніжинка" в Яремче де ми хочемо вперше в Україні відкрити реабілітаційний центр "Діти війни". Вартість проєкту 10 мільйонів доларів і з вересня ми будемо розпочинати міжнародні проєкти для залучення коштів. Понад мільйон дітей будуть потребувати соціальної, психологічної та медичної реабілітації та ми вже зараз маємо подбати, щоб вони отримали необхідну допомогу",- каже головний лікар.

За словами представника української громади в Данкастері Стівена Левлю, минулого року їх центр дав гроші Червоному хресту для допомоги Україні, але вони ніяк не прозвітували. Тому вони хочуть допомогти конкретному проєкту в Україні.

"Ми маємо друзів у цій лікарні, які порадили куди краще спрямувати кошти. Хочеться, щоб наша допомога довго була корисною для вас. Війна закінчиться і треба буде відбудовувати країну і націю. Тому готуватися до цього треба тепер",- каже меценат.

За словами Тараса Мельника, завтра меценати оглянуть базу санаторію. Всі гроші на створення центру будуть позабюджетні. Тобто благодійники будуть з цілого світу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!