Верховна Рада призначила Рустема Умєрова міністром оборони: що про нього відомо


Парламент призначив Рустема Умєрова міністром оборони України. За відповідне рішення проголосували 338 депутатів. Розповідаємо, що відомо про нового очільника Міноборони.

Рустем Умєров – етнічний кримський татарин і мусульманин. Закінчив Кримську гімназію-інтернат для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим. Крім того, у Національній академії управління здобув диплом бакалавра за спеціальністю "економіка" і магістра за спеціальністю "фінанси", пише МЕТА

Він був однією з ключових фігур в питаннях обміну кримських політв'язнів та військовополонених ще з 2014, сприяв проведенню обміну полоненими у вересні 2022, коли Україна повернула 215 людей

На виборах до парламенту у 2019 він був вперше обраний нардепом від "Голосу" (балотувався як безпартійний). У Раді у співавторстві з іншими колегами зареєстрував майже сотню законопроєктів. 

За даними різних джерел, Рустем Умєров володіє англійською та турецькою мовами. У 1944 році його родина була примусово депортована з Криму росіянами. Також теперішній міністр оборони неформально займався обміном полонених та лобіюванням постачання зброї для України.

На призначення нового очільника Міноборони відреагував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив:

"Очікуємо, що новий міністр оперативно увійде в роботу та продовжить розпочаті реформи оборонного сектору. Бажаю Рустему Енверовичу сил та наснаги впоратися з усіма викликами. Вітаємо в урядовій команді. Також хочу подякувати Олексію Резнікову за спільно пройдений шлях і зусилля задля наближення перемоги України"



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!