Вибухи у Новоросійську. Окупанти повідомляють про атаку дронами по базі ВМФ


Зранку в п'ятницю, 4 серпня, мешканці російського міста Новоросійськ повідомили про вибухи. Міноборони рф заявило, що це Україна нібито атакувала двома морськими дронами військово-морську базу в місті.

Про це повідомили в міноборони росії, пише Еспресо.

Так, у російському відомстві зазначили, що Збройні сили України вночі начебто атакували воєнно-морську базу в Новоросійську двома морськими безекіпажними катерами. Ці дрони нібито виявили та знищили російські кораблі, що охороняли зовнішній рейд бази.

Губернатор Краснодарського краю заявив, що постраждалих і руйнувань унаслідок атаки нібито українських дронів на Новоросійськ немає. Також зазначають, що інфраструктура Каспійського трубопровідного консорціуму не постраждала, відвантаження нафти триває в штатному режимі. У консорціумі додали, що наразі тимчасово припинено рух суден у порту в Новоросійську.

Перша інформація про вибухи з'явилася ще близько 01:00. О 05:10 ранку його, за даними російських пропагандистських ЗМІ, було чути в різних районах Новоросійська. Так мешканці міста повідомляли про те, що "бачили яскравий спалах над морем і вибухи так, де Каспійських трубопровідний консорціум".

Окрім того, у ніч з 3 на 4 серпня у тимчасово окупованому Криму нібито спрацювала ППО.

Так, перші вибухи у Федосії місцеві мешканці почули ще вночі, приблизно о 3:12-3:15. Повідомлялося про звуки свисту та прольотів ракет, активно працювала ППО. Також нібито чули двигуни від безпілотників. Містом їздили карети швидкої та пожежні автівки. 

Окрім Федосоії, вибухи були чутні також в сусідніх населених пунктах: Приморському, Береговому, Старому Криму та Орджонікідзе. Втім, близько четвертої ранку вже стало тихо. Офіційної інформації щодо цього немає, а окупанти повідомили лише про "успішну роботу ППО" без будь-яких деталей. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!