Відділ освіти Косівської РДА має сплатити 400 тисяч страхового внеску


Івано-Франківський окружний адміністративний суд зобов’язав стягнути з Відділу освіти Косівської районної державної адміністрації капіталізовані платежі в розмірі понад 400 тисяч гривень.

Позивач у справі – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Івано-Франківській області.

Як повідомляється у рішенні суду, Відділ освіти Косівської РДА  є страхувальником працівників від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, що спричинили втрату працездатності. З 1 лютого 2021 перебуває в стані припинення.

У Верховинському відділенні Фонду соцстрахування знаходиться особова справа потерпілого на виробництві працівника школи на Косівщині, який продовжує отримувати страхові виплати від кредитора як особа з інвалідністю ІІІ групи трудового каліцтва, 40% втрати професійної працездатності. Потреба в капіталізації коштів для розрахунку з потерпілим складає суму понад 400 тисяч гривень

Втім, голова ліквідаційної комісії Відділу освіти Косівської РДА не визнав грошову вимогу позивача, заявивши, що на час звернення функції зі сплати страхових внесків перейшли до відділу освіти Косівської міської ради.

«Відповідач не довів суду перехід майнових прав та обов’язків до Відділу освіти Косівської міської ради, в тому числі щодо прийняття обов’язку здійснення страхових виплат», - зазначається у рішенні суду.   

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!