Він перший зайшов у Роботине: історія бійця "Маестро" з Прикарпаття, який місяць боровся в оточенні (ВІДЕО)


"Маестро" – боєць 47 окремої механізованої бригади з Івано-Франківської області. Він перший український військовий, який зайшов в Роботине. Було це ще 22 липня й вибратися звідти вдалося на День Незалежності.

Про це повідомили на facebook-сторінці бригади, пише Бліц-Інфо.

Боєць поділився жахливими спогадами про те, як окупанти застрелили його пораненого побратима. Перед цим росіянин запитав українця звідкіля той. Коли почув відповідь: "Із Запоріжжя", вистрелив йому в голову. Ця сама куля, що вбила запоріжця, відскочила у голову "Маестро", але його врятував шолом. 

Також "Маестро" розповів, як його переслідував ворожий дрон та обстрілював з усіх боків, але чоловіку вдалося сховатися у глибокій ямі, де йому довелося пересидіти кілька днів. 

Коли він опинився у Роботине, то ховався у сараї, але встиг добряче нашкодити окупантам. Наприклад, йому вдалося підповзати до ворожих гармат та засипати у стволи пісок, що приводило до вибухів. 

«Один раз мене засікли, їх було двоє. Вони ходили та шукала мене, а я сховався в городі. І той москаль, який був молодший, запитав: «А што ми с нім сдєлаєм?». Той, що старший відповів: «Растрєл на мєстє». Тоді вони мене не знайшли, пощастило», – розповідає Маестро.

Найбільше, чого боявся боєць – потрапити в полон.

«Я носив в кишені патрон. Сам себе не знаю, чи зміг би, але патрон носив. У полон не здався б».

Йому доводилося майже весь час голодувати. Про те, як добував їжу та воду "Маестро" та про емоції, коли "Бредлі" заїхали в село, – дивіться у відео:

 

Додамо, що битва село тривала три місяці. 22 серпня у Міноборони офіційно підтвердили, що ЗСУ вже перебувають в самому населеному пункті. Тоді з'явилось відео з прапором України в селі. Втім, бої в ньому тривали. 28 серпня в ефірі телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр офіційно підтвердила про його деокупацію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!