Війна забрала життя двох бійців з Прикарпаття


У бою з окупантами загинули захисники з Івано-Франківщини.

13 липня стало відомо про чергову втрату на фронті - під час виконання бойового завдання загинув Андрій Виваль з села Верхня Липиця Рогатинської МТГ.

Народився Андрій Виваль 20 грудня 1986 року. Закінчив Верхньолипицьку ЗОШ 1-3 ступенів. Навчався в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ. Працював у різні періоди у Львові та за кордоном. За словами односельців, виріс порядною та доброю людиною. Він середній син із трьох у мами Галини. Літом минулого року свідомо повернувшись із заробітків з Польщі був призваний в ЗСУ. У Бахмутському районі Донецької області ворожий осколок обірвав життя.

Верховинська районна державна адміністрація повідомила про  загибель ще одного захисника України Миколи Максим'юка.

12 липня 2023 року при виконанні бойового завдання в ході ведення штурмових дій внаслідок кулеметного обстрілу, здійсненого російськими військами у районі населеного пункту Білогорівка, Бахмутського району, Донецької області обірвалося життя воїна із села Рівня Верховинського району старшого сержанта Миколи Максим'юка 1977 р.н. Герой мужньо та відважно захищав кордони України у складі розвідувального взводу розвідувальної роти 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Микола Михайлович був справжнім патріотом своєї країни, адже ще у 2015 році добровільно пішов до військкомату, аби стати на захист нашої держави. З 2019 по 2020 роки повторно був призваний на військову службу за контрактом. 24.02.2022 року, у перший день початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, знову долучився до лав Збройних Сил України.

За час проходження служби гідно виконував бойові завдання та разом з побратимами обороняв українську землю від російських загарбників. У цивільному житті він протягом 23 років пропрацював державним службовцем. Розпочинав службову діяльність у 2000 році головним спеціалістом, у 2013 році був призначений заступником голови райдержадміністрації, а у 2017 році очолив управління соціального захисту населення Верховинської райдержадміністрації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!