Військовий з Городенківщини зустрівся з сином після півторарічного полону (ФОТОФАКТ)


У мережі опублікували зворушливу світлину зустрічі сина з батьком-військовим, якого днями звільнили з російського полону

Світлину у facebook оприлюднив режисер Михайло Ухман.

"Син зустрічає тата, який повернувся з полону. Коли розпочалася російсько-українська війна у 2014 році, Василь пішов воювати проти московитів. Його брат Степан, будучи студентом, покинув навчання і теж пішов воювати. В той час, коли Василь зупиняв окупантів в Дебальцеве, Степан знищував ворогів під Донецьком. На жаль, Степан загинув осінню 2014 року і тоді на фронт пішов їхній батько, щоб помститися агресору... Коли розпочалася Революція Гідності, Василь Стефурак служив в Головному управлінні розвідки України. Прийшовши на Майдан, він попав у вир цих історичних подій. Василь познайомився з легендарним активістом - Устимом Голоднюком, який згодом загинув від кулі російського найманця. Вони разом протистояли "беркутівцям", - розповідає Ухман.

Після подій на Майдані Василь Стефурак поїхав на фронт.

"Згодом, я зустрів Василя на одному з напрямків під Донецьком. Молодий, відчайдушний, скромний - він просто горів жагою до боротьби. Таких, як Василь дуже мало, воїн зі світлою душею, який повністю віддається війні проти агресора. Осінню 2022 року, Василь потрапив в полон до московитів, перебуваючи на півдні України. Півтори року чекали батьки і близькі Василя його повернення і з Божою допомогою, дочекалися. Василь живий - це саме головне. Він має можливість обійняти свого сина і знову радіти життю", - додає Михайло Ухман.

Нагадаємо, що 31 січня Україна повернула додому 207 полонених. Серед звільнених - троє прикарпатців, зокрема й Василь Стефурак з Городенківської громади.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!