Втратив ногу під час порятунку побратима: Історія реабілітації захисника з Солотвина


27-річний Євген із селища Солотвин Богородчанського району до повномасштабної війни вів спокійне, розмірене життя. Опанував дві спеціальності, вивчив англійську, закінчив IT-курси. Коли почалась масована навала окупантів — пішов захищати країну.

У день поранення Євгена почався черговий обстріл. Ворог застосовував весь арсенал: артилерію, міномети, бойову авіацію, розповідають на сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

З сусідніх позицій запросили евакуацію: поранення отримав легіонер-литовець. Командир наказав піти Євгенові. На місці чоловік зрозумів, що поранення іноземця надто важке — самостійно не донести. Євген повернувся на позиції, змайстрував імпровізовані ноші та заручився допомогою бойового товариша. Удвох вони повернулись за пораненим.

Коли майже донесли побратима до точки евакуації, їх накрив мінометний вогонь супротивника. Одну ногу Євген втратив одразу, інша була серйозно травмована. Якби не вчасно накладений турнікет — чоловік навряд чи вижив.

Мама Євгена безмежно вдячна всім, хто брав участь у порятунку сина:

"Дякую золотим рученькам лікарів, дякую побратимам сина, що накладали турнікети, його однокласникам, друзям і нашим односельцям за 

У перші дні після ампутації у захисника були сильні фантомні болі. Вони не давали йому спати ні вдень, ні вночі. Допоміг психотерапевт, який виписав чоловіку антидепресанти. Вони допомогли приглушити біль. Наразі найважче вже позаду, український Герой впевнено йде на поправку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!