Вулицю Грушевського у Франківську планують зробити пішохідною зоною


Центральну частину Івано-Франківська планують в перспективі зробити повністю пішохідною.

Про це під час етеру на Західному полюсі повідомив заступник міського голови Михайло Смушак. За словами Смушака, найближчими днями вулицю відкриють для проїзду після заміни водопроводу.

"На вулиці Грушевського була планова заміна водопроводу, адже щороку на ньому було по декілька поривів. Після третього пориву за цей рік, зрозуміли, що латати вже немає що, тож вирішили замінити ці 200 метрів труби. Сьогодні-завтра вже мають відновити асфальтне покриття, якщо буде погода. І ми відновимо рух",- каже Смушак.

Водночас заступник мера анонсував, що в планах зробити цю вулицю пішохідною.

"В перспективі ми хочемо звільнити Грушевського від транспорту і зробити пішохідну зону. Це центр міста, а вулиця розрізає дві пішохідні зони. Так не повинно бути. Розумію, що це не сподобається автомобілістам, але ми маємо виходити з загальноміських інтересів. Адже пішохідна зона для центру значно привабливіша за парковку, чи проїзну вулицю"- вважає Смушак.

Окрім того, в планах звільнити від автомобілів і площу навколо ратуші. 

"В перспективі автомобілів на площі Ринок не має бути. Подивіться на центральну частину європейських міст. Там всюди пішохідні зони, або їздить громадський транспорт, маленькі туристичні автобуси, або карети з кіньми, але приватних авто там немає",- каже Смушак.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!