Вибухи у Львові кваліфікували як теракт


У Львові за фактом вибухів на дільничних пунктах міліції відкрито кримінальне провадження

Як повідомляє прес-служба ГУМВС України у Львівській області, наразі правоохоронці встановлюють усі обставини подій. Проводяться заходи з метою встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів, а також з метою недопущення подібних випадків.

За фактами вибухів, що стались на двох дільничних пунктах міліції у Шевченківському районі Львова, 14 липня, відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258 (терористичний акт) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, перше повідомлення про вибух біля одного з дільничних пунктів міліції у Львові надійшло близько 09:00. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Встановлено, що вибух пролунав, коли дільничний Шевченківскього райвідділу міліції відчиняв дільничний пункт, що на вулиці Плуговій, 8. За попередніми даними, вибух пролунав унаслідок детонування так званої «розтяжки». Пораненого 24-річного лейтенанта міліції госпіталізовано в лікарню з множинними осколковими пораненнями голови та тіла. Стан правоохоронця важкий. На місце виїхало керівництво ГУМВС України у Львівській області.

Згодом о 10:00 до міліції надійшло ще одне повідомлення про те, що біля дільничного пункту міліції у Шевченківському районі Львова, що на вулиці Юрія Липи, 45, пролунав вибух. Унаслідок вибуху постраждала 31-річна дільничний інспектор Шевченківського райвідділу міліції. Потерпілу госпіталізовано в лікарню.