Як лікувати мокнучу рану


Механічне пошкодження м’яких тканин призводить до так званої мокнучої рани. Поверхня такого пошкодження утворює плівку, під якою знаходиться сукровиця. З рани постійно виділяється прозора з жовтим відтінком рідина.

На https://liki.ua/ru/shop/brands/levomekol-6347 завжди можна придбати мазі, які допомагають боротися з такими травмами. Сайт LIKI допомагає кожному українцю знайти ефективні медичні препарати та порівняти ціни у різних аптеках.

Посилення регенерації шкіри за допомогою народних методів

Варто зазначити, що ці способи найбільш ефективні наприкінці лікування, коли лікар вже оглянув рану та призначив відповідні фармацевтичні препарати у вигляді мазей. Посилити відновлення шкіри та підсушити пошкодження допомагає:

- компрес з цибулі, яка запечена на пару;

- примочки з відвару ромашки, шавлії, листя евкаліпта;

- антисептичні спреї з ефірними оліями чайного дерева.

Як самостійну терапію такі методи застосовують виключно в тих випадках, коли розміри пошкодження невеликі. Якщо самостійне лікування не призвело до покращення стану, необхідне звернення до лікаря.

Медикаменти для мокнучих ран

Вибір медичних засобів залежить від загального стану пацієнта, глибини ушкодження шкіри. Зазвичай використовують наступні медикаменти:

- антибактеріальні розчини, які наносять перед застосуванням мазей;

- мазі для підсушування шкіри (застосовуються не більше трьох діб);

- засоби для загоєння, які прискорюють обмінні процеси, активізують утворення нових епітеліальних клітин;

- антибактеріальні мазі (використовуються, якщо є ознаки гнійно-запальних процесів).

Мазь Левомеколь або інша подібна – дуже зручна форма лікувальних препаратів. Вони зберігають активність навіть у гнійних пошкодженнях шкіри. Важливо не просто нанести засоби на рану, а й регулярно змінювати пов’язку. Зазвичай така процедура проводиться кожні 3-4 години. Такий підхід прискорить загоєння та допоможе запобігти інфікуванню тканини.

В домашній аптечці завжди мають бути мазі, що швидко допомагають при мокнучих ранах. Необхідно використовувати медикаменти відповідно до інструкції.      

   Промо