Як одягти дитину на виписку із пологового будинку: корисні поради


Народження малюка – це не тільки довгоочікуваний момент, але й перші турботи для батьків. Точно кожна сімейна пара ретельно продумує одяг, у якому забиратимуть дитину з пологового будинку.

Підбір гардеробу більше залежить від статі новонародженого та сезону року. Це два ключові фактори, на основі яких можна виконати підбір якісного одягу на цій сторінці – https://flamingotex.com.ua/kostiumchyky-dlia-novonarodzhenykh/.

Вибір одягу для перших днів життя має бути відповідальним та раціональним, що дозволить забезпечити комфорт та спокій малюка. На додачу слід розуміти, що саме ці речі будуть зафіксовані на всіх фотографіях з виписки або зберігатися на згадку.

Базовий перелік одягу на виписку

Щоб така подія пройшла максимально комфортного та без проблем, потрібно заздалегідь придбати наступний комплект речей:

1. Головний убір. Шапочка із зав'язками збереже тепло голівки та запобіжить продуванню вушок при виході на вулицю та при перепадах температур. Для холодної пори року варто придбати утеплений варіант.

2. Боді. Це зручна кофточка, яка має кнопки в області підгузка, що дозволяє швидко та зручно провести гігієнічні процедури. Такі моделі відмінно утримуються на тілі малюка, не створюють складок та забезпечують комфорт носіння.

3. Підгузки. Потрібна упаковка якісних дитячих підгузків першого розміру. Це важливий елемент гігієни, який спростить життя батькам та подарує комфорт дитині. Під час виписки вони завжди мають бути під рукою разом із пачкою вологих серветок.

4. Комбінезон. Модель підбирається залежно від пори року. Цілісні моделі спростять процес одягання та захистять дитину від негативних впливів зовнішнього середовища.

5. Пелюшки. Потрібні лише у випадку, якщо батьки планують сповивати малюка. Для цієї процедури підійде трикотажна або ситцева модель.

6. Конверт. Утеплений варіант, який забезпечить захист малюка від холоду під час виписки в зимовий період. У міжсезоння або влітку можна обійтися утепленою ковдрою або комбінезоном-трансформером.

7. Безпека. Виписка передбачає перевезення малюка від лікарні до будинку, відповідно потрібно автокрісло для категорії 0+. Така річ стане в нагоді для наступних подорожей з малюком.

Вибираючи всі ці елементи, важливо орієнтувати на погодні умови. Малюку не повинно бути спекотно та холодно, важливо забезпечити комфортні умови поїздки додому. І ще один важливий момент – речі перед першим використанням потрібно випрати та погладити з вивороту.

Корисні рекомендації

Крім зовнішньої привабливості, перші речі для малюка повинні бути максимально якісними та дарувати комфорт носіння. За рахунок цього гардероб новонародженого повинен відповідати таким вимогам:

1. Усі речі повинні бути виконані лише з натуральних тканин, що дихають. Важливо відмовитися від синтетики, яка може створити парниковий ефект та негативно позначитися на самопочутті немовляти.

2. Не варто купувати яскравих та строкатих речей, які насичені барвниками, краще віддати перевагу спокійним тонам: жовтий, білий, кремовий.

3. Обов'язкові умови для одягу новонародженого, який безпосередньо контактує з тілом – шви мають бути назовні.

4. Перед тим, як одягнути малюка, важливо зрізати всі зайві нитки, цінники, бірочки та інші елементи, які можуть принести дискомфорт.

5. Особливу увагу слід приділити застібкам, які дозволяють швидко та зручно переодягнути немовля. При цьому вони не повинні натирати або тиснути дитині під час відпочинку.

Всі ці поради та рекомендації дозволять кожному підібрати для виписки справді гарні та якісні речі. Головне, щоб гардероб відповідав погоді на вулиці.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!